top of page
  • Fouzer

Ο "Μαέστρος" του Μενού του Fouzer: Executive Chef Κώστας Γεωργατζάς


Διάρκεια Ανάγνωσης: 3 λεπτά



Στον πολύβουο κόσμο της μαγειρικής τέχνης, όπου οι γεύσεις χορεύουν και τα υλικά εναρμονίζονται, ένας chef είναι ο μαέστρος που θα μετατρέψει τις πρώτες ύλες σε μια συμφωνία λυρικών γεύσεων που μπορούν να εντυπωσιάσουν. Για το Fouzer, αυτό το ρόλο έχει ο εκπληκτικός δημιουργός του μενού του εστιατορίου, executive chef Κώστας Γεωργατζάς, του οποίου το ταξίδι είναι τόσο πλούσιο και ζωντανό όσο και οι γαστρονομικές του δημιουργίες.


Μια λαμπρή πορεία για περισσότερο από 3 δεκαετίες


Με μια γαστρονομική καριέρα που καλύπτει πάνω από τρεις δεκαετίες, η τεχνογνωσία του chef Γεωργατζά ξεπερνά την απλή μαγειρική - ενσωματώνει μια βαθιά κατανόηση των συστατικών, των τεχνικών και του πολιτιστικού μωσαϊκού που υφαίνεται σε κάθε πιάτο. Από το 2000 μέχρι και σήμερα, ο σεφ έχει διανύσει μία αξιοσημείωτη πορεία, που σημαδεύεται από συνεργασίες και διακρίσεις τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή μαγειρική σκηνή.



Executive chef Κώστας Γεωργατζάς (Kostas Georgatzas)


Κώστας Γεωργατζάς: Δημιουργώντας μαγειρικές παρακαταθήκες


Μέσα στις πτυχές της λαμπρής καριέρας του είναι η θητεία του ως Corporate Executive Chef στην ELETRO SA, η συνεργασία του με το Real Taste & Style Magazine ως food editor και η πάνω από 15 χρόνια συνεισφορά του στην εκπαίδευση νέων ανερχόμενων ταλέντων στο IEK ΔΕΛΤΑ ως culinary instructor.  Ταυτόχρονα, με πολυετή εμπειρία ως executive chef σε καταξιωμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία, φοράει τον μαγειρικό μανδύα του ως private chef και προσφέρει την πολύτιμη τεχνογνωσία του ως σύμβουλος υπηρεσιών εστίασης. Ανάμεσα στους πολύπλευρους ρόλους του, μια σταθερά παραμένει - η ακλόνητη δέσμευση στη μαγειρική αριστεία.


Ένας παγκόσμιος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας


Με κάθε πιάτο που επιμελείται σχολαστικά, ο σεφ Γεωργατζάς ξεκινά μια ευγενή αποστολή - να ξεπεράσει τα σύνορα και να αναγγείλει την ουσία της ελληνικής γαστρονομίας στα πέρατα του κόσμου. Τα κατορθώματά του στην παγκόσμια σκηνή, συμπεριλαμβανομένων την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την Culinary Team Greece στους 25ους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής (IKA/Culinary Olympics) της Στουτγάρδης το 2020 και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής (Culinary World Cup) στο Λουξεμβούργο με την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας το 2022, αποτελούν απόδειξη της αφοσίωσής του. Μέσα από τις γαστρονομικές του δημιουργίες, γίνεται προάγγελος των ελληνικών γεύσεων, υφαίνοντας μια αφήγηση που εξυμνεί την παράδοση, ενώ αγκαλιάζει την καινοτομία.



Salmon dish created by executive chef Kostas Georgatzas for Fouzer's menu


Από τα παιδικά όνειρα στη μαγειρική πραγματικότητα


Για τον σεφ Γεωργατζά, η κουζίνα δεν είναι απλώς ένας χώρος εργασίας- είναι ένα καταφύγιο όπου τα παιδικά όνειρα συγκλίνουν με τις φιλοδοξίες των ενηλίκων. Αναλογιζόμενος το ταξίδι του, θυμάται τους οικογενειακούς δεσμούς που είδε να δημιουργούνται ως παιδί πάνω από κατσαρόλες που σιγοβράζουν και τηγάνια που τσιγαρίζουν. Σήμερα, καθώς συνεχίζει να φιλοτεχνεί μαγειρικά αριστουργήματα, η χαρά που αντλεί από την τέχνη του παραμένει αμείωτη. Η μαγειρική δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα - είναι ένας καμβάς καλλιτεχνικής έκφρασης, ένας αγωγός μέσω του οποίου οι αναμνήσεις απαθανατίζονται σε κάθε πιάτο και ενώνουν τους ανθρώπους.


Fouzer & chef Kώστας Γεωργατζάς: μια λαμπρή συνεργασία


Το 2022 έμελλε να είναι η καθοριστική χρονιά της αρχής της υπέροχης συνεργασίας του εστιατορίου Fouzer με τον chef. Ύστερα από την απαιτητική και δυσμενή περίοδο του κορονοϊού, ο Κωνταντίνος Κρικώνης αποφάσισε να πάει το εστιατόριο ένα βήμα πιο ψηλά, κάνοντας πρόταση στον chef Γεωργατζά να αναλάβει την δημιουργία του μενού. Η γνωριμία που μέχρι τότε τους έδενε, εξελίχθηκε σε μια καταπληκτική συνεργασία, με τον chef να αποτυπώνει την ταυτότητα του εστιατορίου σε νέα, ευφάνταστα πιάτα, μετατρέποντάς το στο γαστρονομικό λιμάνι της Αγίας Παρασκευής που είναι σήμερα.



Fouzer's Main and Brunch menu




t-bone steak made by executive chef Kostas Georgatzas for Fouzer's menu



Με την ματιά προς τον ορίζοντα


Στη σφαίρα της γαστρονομίας, ο chef Κώστας Γεωργατζάς δεν είναι απλώς ένας chef- είναι ένας μαέστρος που ενορχηστρώνει μια συμφωνία γεύσεων, ένας φάρος έμπνευσης που φωτίζει γαστρονομικά μονοπάτια που δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί. Μέσα από το πάθος του για την μαγειρική, μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι - ένα ταξίδι όπου κάθε μπουκιά είναι μια αποκάλυψη, κάθε πιάτο ένα αριστούργημα και κάθε στιγμή ένας εορτασμός του πλούσιου μωσαϊκού της ζωής.


Στο εστιατόριο Fouzer, έχουμε την τιμή να αποκαλούμε τον chef Γεωργατζά συνεργάτη και φίλο μας, καθώς συνεχίζουμε να χαράσσουμε ένα μονοπάτι ξεχωριστών γαστρονομικών εμπειριών, με οδηγό το απαράμιλλο όραμα και την τεχνογνωσία του.




Kostantinos Krikonis, Loukritia Zaphiropoulou, Kostas Georgatzas

Credit: varius.gr

28 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page