top of page

Διάρκεια Ανάγνωσης: 3 λεπτάΣτον πολύβουο κόσμο της μαγειρικής τέχνης, όπου οι γεύσεις χορεύουν και τα υλικά εναρμονίζονται, ένας chef είναι ο μαέστρος που θα μετατρέψει τις πρώτες ύλες σε μια συμφωνία λυρικών γεύσεων που μπορούν να εντυπωσιάσουν. Για το Fouzer, αυτό το ρόλο έχει ο εκπληκτικός δημιουργός του μενού του εστιατορίου, executive chef Κώστας Γεωργατζάς, του οποίου το ταξίδι είναι τόσο πλούσιο και ζωντανό όσο και οι γαστρονομικές του δημιουργίες.


Μια λαμπρή πορεία για περισσότερο από 3 δεκαετίες


Με μια γαστρονομική καριέρα που καλύπτει πάνω από τρεις δεκαετίες, η τεχνογνωσία του chef Γεωργατζά ξεπερνά την απλή μαγειρική - ενσωματώνει μια βαθιά κατανόηση των συστατικών, των τεχνικών και του πολιτιστικού μωσαϊκού που υφαίνεται σε κάθε πιάτο. Από το 2000 μέχρι και σήμερα, ο σεφ έχει διανύσει μία αξιοσημείωτη πορεία, που σημαδεύεται από συνεργασίες και διακρίσεις τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή μαγειρική σκηνή.Executive chef Κώστας Γεωργατζάς (Kostas Georgatzas)


Κώστας Γεωργατζάς: Δημιουργώντας μαγειρικές παρακαταθήκες


Μέσα στις πτυχές της λαμπρής καριέρας του είναι η θητεία του ως Corporate Executive Chef στην ELETRO SA, η συνεργασία του με το Real Taste & Style Magazine ως food editor και η πάνω από 15 χρόνια συνεισφορά του στην εκπαίδευση νέων ανερχόμενων ταλέντων στο IEK ΔΕΛΤΑ ως culinary instructor.  Ταυτόχρονα, με πολυετή εμπειρία ως executive chef σε καταξιωμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία, φοράει τον μαγειρικό μανδύα του ως private chef και προσφέρει την πολύτιμη τεχνογνωσία του ως σύμβουλος υπηρεσιών εστίασης. Ανάμεσα στους πολύπλευρους ρόλους του, μια σταθερά παραμένει - η ακλόνητη δέσμευση στη μαγειρική αριστεία.


Ένας παγκόσμιος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας


Με κάθε πιάτο που επιμελείται σχολαστικά, ο σεφ Γεωργατζάς ξεκινά μια ευγενή αποστολή - να ξεπεράσει τα σύνορα και να αναγγείλει την ουσία της ελληνικής γαστρονομίας στα πέρατα του κόσμου. Τα κατορθώματά του στην παγκόσμια σκηνή, συμπεριλαμβανομένων την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την Culinary Team Greece στους 25ους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής (IKA/Culinary Olympics) της Στουτγάρδης το 2020 και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής (Culinary World Cup) στο Λουξεμβούργο με την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας το 2022, αποτελούν απόδειξη της αφοσίωσής του. Μέσα από τις γαστρονομικές του δημιουργίες, γίνεται προάγγελος των ελληνικών γεύσεων, υφαίνοντας μια αφήγηση που εξυμνεί την παράδοση, ενώ αγκαλιάζει την καινοτομία.Salmon dish created by executive chef Kostas Georgatzas for Fouzer's menu


Από τα παιδικά όνειρα στη μαγειρική πραγματικότητα


Για τον σεφ Γεωργατζά, η κουζίνα δεν είναι απλώς ένας χώρος εργασίας- είναι ένα καταφύγιο όπου τα παιδικά όνειρα συγκλίνουν με τις φιλοδοξίες των ενηλίκων. Αναλογιζόμενος το ταξίδι του, θυμάται τους οικογενειακούς δεσμούς που είδε να δημιουργούνται ως παιδί πάνω από κατσαρόλες που σιγοβράζουν και τηγάνια που τσιγαρίζουν. Σήμερα, καθώς συνεχίζει να φιλοτεχνεί μαγειρικά αριστουργήματα, η χαρά που αντλεί από την τέχνη του παραμένει αμείωτη. Η μαγειρική δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα - είναι ένας καμβάς καλλιτεχνικής έκφρασης, ένας αγωγός μέσω του οποίου οι αναμνήσεις απαθανατίζονται σε κάθε πιάτο και ενώνουν τους ανθρώπους.


Fouzer & chef Kώστας Γεωργατζάς: μια λαμπρή συνεργασία


Το 2022 έμελλε να είναι η καθοριστική χρονιά της αρχής της υπέροχης συνεργασίας του εστιατορίου Fouzer με τον chef. Ύστερα από την απαιτητική και δυσμενή περίοδο του κορονοϊού, ο Κωνταντίνος Κρικώνης αποφάσισε να πάει το εστιατόριο ένα βήμα πιο ψηλά, κάνοντας πρόταση στον chef Γεωργατζά να αναλάβει την δημιουργία του μενού. Η γνωριμία που μέχρι τότε τους έδενε, εξελίχθηκε σε μια καταπληκτική συνεργασία, με τον chef να αποτυπώνει την ταυτότητα του εστιατορίου σε νέα, ευφάνταστα πιάτα, μετατρέποντάς το στο γαστρονομικό λιμάνι της Αγίας Παρασκευής που είναι σήμερα.Fouzer's Main and Brunch menu
t-bone steak made by executive chef Kostas Georgatzas for Fouzer's menuΜε την ματιά προς τον ορίζοντα


Στη σφαίρα της γαστρονομίας, ο chef Κώστας Γεωργατζάς δεν είναι απλώς ένας chef- είναι ένας μαέστρος που ενορχηστρώνει μια συμφωνία γεύσεων, ένας φάρος έμπνευσης που φωτίζει γαστρονομικά μονοπάτια που δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί. Μέσα από το πάθος του για την μαγειρική, μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι - ένα ταξίδι όπου κάθε μπουκιά είναι μια αποκάλυψη, κάθε πιάτο ένα αριστούργημα και κάθε στιγμή ένας εορτασμός του πλούσιου μωσαϊκού της ζωής.


Στο εστιατόριο Fouzer, έχουμε την τιμή να αποκαλούμε τον chef Γεωργατζά συνεργάτη και φίλο μας, καθώς συνεχίζουμε να χαράσσουμε ένα μονοπάτι ξεχωριστών γαστρονομικών εμπειριών, με οδηγό το απαράμιλλο όραμα και την τεχνογνωσία του.
Kostantinos Krikonis, Loukritia Zaphiropoulou, Kostas Georgatzas

Credit: varius.gr

37 Προβολές0 Σχόλια

Διάρκεια Ανάγνωσης: 3 λεπτά


Στην καρδιά της Αγίας Παρασκευής, δήμου στην περιφέρεια του Βορείου Τομέα της Αθήνας, γεννήθηκε ένας γαστρονομικός παράδεισος, το Fouzér, η ιστορία του οποίου ξεκινάει με ένα όνειρο και την αποφασιστικότητα ενός ζευγαριού να φέρει μια γεύση από τις γενέτειρές τους και τον κόσμο, στον τόπο διαμονής τους.


Το όραμα του Κωνσταντίνου και Λουκριτίας Κρικώνη


Ο Κωνσταντίνος και η Λουκριτία Κρικώνη οραματίστηκαν το Fouzér ως το γέννημα της πολυετούς εμπειρίας και τεχνογνωσίας τους στον κλάδο της εστίασης. Το 2020, αποφάσισαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, ανοίγοντας το εστιατόριο στην Αγία Παρασκευή, την περιοχή όπου ζουν και μεγαλώνουν τα δύο αξιολάτρευτα μικρά αγόρια τους.


Konstantinos and Loukritia Krikoni in their restaurant, photo taken by varius.gr
Κωνσταντίνος και Λουκριτία


Η χρονική συγκυρία, ωστόσο, δεν ήταν διόλου ιδανική. Το έτος 2020 έφερε απρόβλεπτες προκλήσεις, ιδίως με την παγκόσμια πανδημία. Παρά τα εμπόδια, ο Κωνσταντίνος και η Λουκριτία υπέμειναν. Οι πρώτοι μήνες ήταν γεμάτοι αβεβαιότητα, καθώς οι περιορισμοί του COVID-19 εμπόδιζαν την ομαλή λειτουργία του Fouzér. Αλλά εκεί που άλλοι θα μπορούσαν να πτοηθούν, αυτό το αποφασισμένο ζευγάρι άντεξε την καταιγίδα και αναδύθηκε ισχυρότερο.


Ήταν Σεπτέμβριος του 2020, όταν άρχισε να αίρεται το πρώτο κύμα των περιορισμών του COVID-19 και το Fouzér μπόρεσε να ανοίξει τα φτερά του και να αρχίσει να λειτουργεί με πλήρη ρυθμό. Η ανθεκτικότητα του ζευγαριού απέδωσε καρπούς και το εστιατόριο έγινε φάρος ελπίδας για την κοινότητα, προσφέροντας ένα μέρος απόλαυσης λαχταριστών πιάτων και δημιουργίας αξέχαστων αναμνήσεων.


Η ιστορία του ονόματος


Το όνομα Fouzér φέρει ιδιαίτερης σημασίας, με διττή προέλευση. Επιστρέφοντας το ζεύγος Κρικώνη από το ταξίδι τους στο Fougères, μια φημισμένη κοινότητα της Γαλλίας, γνωστή για τα εξαιρετικά εστιατόριά της, ο Κωνσταντίνος επισκέφτηκε το Άγιον Όρος. Εκεί ένας μοναχός του δώρισε ένα Αγιορείτικο θυμίαμα φτέρης, γνωστό αλλιώς ως "φουζέρ". Εμπνευσμένοι από αυτό το ιερό δώρο και τις εμπειρίες τους στο Fougères, αποφάσισαν να ονομάσουν το εστιατόριό τους Fouzér, όνομα που θα συμβόλιζε τη σύνδεση μεταξύ αυτών τα ταξιδιών-σταθμών και του νέου ξεκινήματός τους.


Το εστιατόριο, το μενού και οι πρώτες ύλες του


Η ατμόσφαιρα του Fouzér είναι ένα συναρπαστικό μείγμα μεσογειακής ζεστασιάς και της γαλλικής εσάνς του Fougères. Το μενού αντικατοπτρίζει αυτή τη συγχώνευση, με δημιουργικά, υψηλής ποιότητας πιάτα που ενσωματώνουν υλικά που προέρχονται από τα ελβετικά τοπία του νομού Ευρυτανίας και τον γαστρονομικό παράδεισο της Λήμνου. Κάθε πιάτο είναι μια γιορτή ευφάνταστων συνδυασμών, φτιαγμένων με πρωτότυπη έμπνευση, συμπυκνωμένη γνώση και μια γενναιόδωρη δόση αγάπης, που φέρουν την υπογραφή του εξαίρετου executive chef Κωνσταντίνου Γεωργατζά.


Executive chef Kostas Georgatzas, photo taken by varius.gr
Κωνσταντίνος Γεωργατζάς

Αλλά το Fouzér δεν είναι μονάχα ένα γαστρονομικό λιμάνι- είναι μια συνειδητή προσπάθεια στήριξης των τοπικών κοινοτήτων. Ο Κωνσταντίνος και η Λουκριτία διατηρούν με υπερηφάνεια τη δέσμευσή τους προς τις ελληνικές μικρές επιχειρήσεις, προμηθεύοντας το εστιατόριό τους αποκλειστικά με κρασιά και πρώτες ύλες από την εγχώρια αγορά. Τα κρέατα, η φέτα, το λουκάνικο και το προσούτο προέρχονται από το νομό Ευρυτανίας, από όπου έχει τις ρίζες του ο Κωνσταντίνος. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο παρέχουν μια πλατφόρμα για τους τοπικούς παραγωγούς, αλλά και εμπλουτίζουν τα πιάτα τους με τις πλούσιες γεύσεις της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ευρυτανίας.T-Bone Μοσχαρίσια Γάλακτος Μπριζόλα βάρους ±600gr από το νομό Ευρυτανίας και το Καρπενήσι, μαζί με το κρασί “Γη και Ουρανός” των Αμπελώνων Θυμιόπουλος
T-Bone Μοσχαρίσια Γάλακτος Μπριζόλα Ευρυτανίας βάρους ±600gr

Αλλαντικά Ευρυτανίας από το “Ορεινό Αλλαντοποιείο Στρεμμένος” και χωριάτικο λουκάνικο από το Καρπενήσι
Αλλαντικά Ευρυτανίας και χωριάτικο λουκάνικο από το Καρπενήσι

Επιπλέον, το Fouzér αποτίνει φόρο τιμής στην όμορφη Λήμνο, από όπου κατάγεται η Λουκριτία, φέροντας τυριά, κρασιά και ζυμαρικά από αυτόν τον γαστρονομικό παράδεισο. Με την ενσωμάτωση αυτών των αυθεντικών πρώτων υλών, το εστιατόριο όχι μόνο σερβίρει εξαιρετικά πιάτα, αλλά γίνεται επίσης ένας αγωγός για τη διατήρηση και τον εορτασμό του πολιτιστικού πλούτου της Ελλάδας.


τυρί καλαθάκι Λήμνου ΠΟΠ Χρυσάφης και Λήμνος Σαββόγλου - Τσιβόλα ερυθρό ξηρό κρασί ΠΟΠ
Καλαθάκι Λήμνου και "Λήμνος" κρασί


Η σημασία του Fouzér


Το Fouzér είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εστιατόριο- είναι ένα θρίαμβος της αυθεντικότητας, μια συγχώνευση πολιτισμών και μια δέσμευση στην κοινότητα.

Το ζεύγος Κρικώνη και ο executive chef Κωνσταντίνος Γεωργατζάς σας προσκαλούν να γίνετε μέρος της ιστορίας του Fouzér, όπου κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία, κάθε στιγμή είναι μια γιορτή και κάθε μπουκιά είναι ένα ταξίδι στις πλούσιες γεύσεις της Ελλάδας.


Dishes created by corporate executive chef Kostas Georgatzas

Credit: varius.gr

220 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page